Νέα και Ανακοινώσεις

Ψήφισμα της ΣΠΚΠ για την επίθεση και τον προπηλακισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων απερίφραστα καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό για την επίθεση, την σωματική και την ψυχολογική βία, αλλά και τον προπηλακισμό που υπέστη ο συνάδελφος Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ. Δημήτρης Μπουραντώνης.

Τέτοια βίαια γεγονότα συνιστούν κατάφορη υπονόμευση και παραβίαση, όχι μόνον της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ως χώρων ελεύθερης έκφρασης και ανάδειξης του πνεύματος και του πολιτισμού, αλλά και του κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Ευχόμαστε η ελληνική Πανεπιστημιακή κοινότητα και η ελληνική Πολιτεία να αντιδράσουν με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε το αποτρόπαιο αυτό συμβάν να αποτελέσει σύντομα μακρινό παρελθόν, αλλά και την  απαρχή μιας νέας εποχής, στην οποία η πνευματική και ακαδημαϊκή ελευθερία θα συνθέτουν  την αιχμή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, μακριά από εκφοβισμούς και απειλές, όπως αξίζει στην ελληνική Παιδεία και τον ελληνικό Πολιτισμό.

 

 

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πολυμεσικο υλικο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Δραστηριοτητες Νέα και Ανακοινώσεις Ψήφισμα της ΣΠΚΠ για την επίθεση και τον προπηλακισμό του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών