Κ. Χριστοφίδης

christofidis

  • Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Τηλ.:  (357) 22894009
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθηγητής της Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, ενώ έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Πολυτεχνείο της Grenoble με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης. Ενταγμένος στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1992, διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, καθώς και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων. Είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, αξίωμα στο οποίο εξελέγη το Νοέμβριο του 2010. Το όνομά του είναι πλήρως συνυφασμένο με την αναπτυξιακή πορεία της έρευνας του Ιδρύματος, με έντονη ερευνητική δράση τόσο σε τοπικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του στη δημιουργία και εδραίωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο καταγράφεται σε επιστημονικά βιβλία, περιοδικά και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί από αξιόλογους εκδοτικούς οίκους. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά τον Άνθο (19 ετών) και τον Ιωάννη (13 ετών). Σύζυγος του είναι η Λουκία Μακρή από την Κυθρέα.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εφαρμοσμένη οπτική, αλληλεπίδραση ύλης-φωτός, κβαντική οπτική, οπτο-ηλεκτρονικές μελέτες ημιαγωγών, πράσινη ενέργεια, περιβαλλοντικοί αισθητήρες και οπτικές εφαρμογές στην αρχαιομετρία και την τέχνη.

Αναλυτικό βιογραφικο σημείωμα ΕΔΩ

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Greek Content Πρυτάνεις Κ. Χριστοφίδης