Νέα και Ανακοινώσεις

Σύσταση γραφείων υποστήριξης φοιτητών για τον covid-19 από τα μέλη της Συνόδου Πρυτάνεων

Τα Πανεπιστήμια, μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων πρόληψης για την πανδημία του κορονοϊού covid-19 ενημερώνουν τη φοιτητική τους κοινότητα και το ευρύ κοινό για τα γραφεία και τα μέτρα ψυχολογικής και άλλης συμβουλευτικής υποστήριξης των φοιτητών τους.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και στην προσπάθειά του να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 έχει δημιουργηθεί η Πρωτοβουλία NUPSupportAgainstCV19.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Έρευνας και Ψυχολογικών Υπηρεσιών (Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου απευθύνθηκε αρχικά σε όλο το ιατρικό, παραϊατρικό, διοικητικό, και λοιπό προσωπικό των κρατικών και ιδιωτικών νοσοκομείων της επαρχίας της Πάφου.

Η τηλεφωνική γραμμή είναι πλέον ανοικτή προς όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε αυτοί διαμένουν στην επικράτεια είτε στο εξωτερικό.

Σκοπός της τηλεφωνικής γραμμής είναι η ψυχολογική υποστήριξη των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού και οποιεσδήποτε παρενέργειες μπορεί να έχει η πανδημία στην καθημερινότητά τους. Οι σύμβουλοι της γραμμής, υπό την εποπτεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις, χειρίζονται όλα τα περιστατικά με τον ίδιο επαγγελματισμό, τηρούν την αρχή της ανωνυμίας και δεν ζητούν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία.

Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής στήριξης είναι: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΚΥΡΙΑΚΗ, 08:00 έως 20:00. 

Το τηλέφωνο της γραμμής είναι: +357 96-417024

 

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Συμβουλευτικής με την υπεύθυνη του γραφείου και Κλινική Ψυχολόγο Γεωργία Φράγκου, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.cut.ac.cy/students/advisory-and-counseling/ 

 

Η Ομάδα του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς και η Ομάδα του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Προσωπικής Ανάπτυξης (KEΨΥΠΑ) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, μπορεί να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω webinars. 

Επικοινωνία:

Μόνικα Σιακού, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ, Εγγεγραμμένη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλέφωνο: +35722713201

Παναγιώτης Παρπόττας, ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Εγγεγραμμένος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλέφωνο: +35722713034

Γιώργος Γεωργίου, ΛΕΚΤΟΡΑΣ, Εγγεγραμμένος Κλινικός Ψυχολόγος, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλέφωνο: +35722713113

 

Το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (ΚΕΣΥ) ανήκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και αποτελεί μέρος του Προγράμματος Ψυχολογίας. Λειτουργεί ως συντονιστικός φορέας, αλλά ταυτόχρονα και ως χώρος πρακτικής άσκησης των φοιτητών των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Κλινικής, Συμβουλευτικής και Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου. 

Στο πλαίσιο του ρόλου του αυτού, εκτός άλλων δραστηριοτήτων, το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης / ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες / υπηρεσίες ψυχομετρικής αξιολόγησης) στο κοινό και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Intercollege. Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται σε όσους το χρειάζονται χωρίς καμία διάκριση ή προκατάληψη ως προς την εθνικότητα, πολιτισμική καταγωγή, φυλή, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό ή θρησκεία. 

Οι πιο πάνω υπηρεσίες παρέχονται κατ΄ εξοχήν  από τους Ασκούμενους στο Κέντρο Φοιτητές των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Κλινικής, Συμβουλευτικής και Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου. 

Για διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν, οι Ασκούμενοι φοιτητές εποπτεύονται από κατάλληλα καταρτισμένους και εγγεγραμμένους σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία Επαγγελματίες Ψυχολόγους.

Επικοινωνία : Γιώτα Χριστοφόρου, τηλέφωνο: +357 22795100, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου μπορεί να προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

Επικοινωνία:

Δρ Λουϊζα Ιωαννίδου, Εγγεγραμμένη Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, τηλέφωνο: +357 22394341, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σάντη Αντωνίου, Εγγεγραμμένη Κοινωνική Λειτουργός, τηλέφωνο: +357 22394336, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης παρέχεται από την Dr Vasiliki Christodoulou, Licensed Counselling Psychologist, Clinical Supervisor, License Number: 14, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το «Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης» του ΑΠΚΥ έχει σκοπό την ψυχική στήριξη και ενδυνάμωση των φοιτητών/φοιτητριών, ανεξαρτήτως προγράμματος και επιπέδου σπουδών. Οι συνεδρίες είναι δωρεάν για τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες

Μέσω των συστηματικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων, τα οποία πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, το Γραφείο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας σχετικά με διάφορα θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, αλλά και την ακαδημαϊκή επιτυχία.

Ψυχολόγος Γραφείου: Νάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος (Αρ. Εγγραφής: 515)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: +357 99 007210