Π. Ζαφείρης

zaphirisnew

  •    Πρύτανης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  •    Τηλ.:  (357) 25002550
  •    Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο Παναγιώτης Ζαφείρης είναι Καθηγητής (Τμήμα Πολυμέσων και ΓραφικώνΤεχνών) και Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην αλληλεπίδραση ανθρώπου υπολογιστών ΑΑΥ) από το Πανεπιστήμιο του Wayne, ΗΠΑ. 'Εχει μεταπτυχιακό Μηχανικής Συστημάτων και πτυχίο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Maryland, College Park, ΗΠΑ. Πριν από την επιστροφή του στην Κύπρο, ήταν αναπληρωτής Καθηγητής στο Κέντρο Σχεδίασης Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστών του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, όπου ίδρυσε και οργάνωσε το Εργαστήριο City Interaction Lab (που χρηματοδοτείται από την Vodafone). Πριν από το City University, διετέλεσε ερευνητής στο Ινστιτούτο Γεροντολογίας του Πανεπιστημίου Wayne, όπου πήρε διδακτορικό δίπλωμα στην Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (HCI). Ο καθηγητής Ζαφείρης έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 16 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 ακαδημαϊκά άρθρα σε γνωστά ακαδημαϊκά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Πρόσφατες σχετικές ερευνητικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν την ακαδημαϊκή καθοδήγηση της δημιουργίας του Youth Makerspace Λάρνακας (ο πρώτος χώρος Makerspace που ιδρύθηκε στην Κύπρο), επικεφαλής του έργου HORIZON 2020 TWINNING NOTRE. Ο κ. Ζαφείρης υπηρέτησε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του RISE (Κέντρο Έρευνας για τα Interactive Media Smart Systems and Emerging technologies - http://www.rise.org.cy)

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Ζαρείφη βρίσκονται στους τομείς της ΑΑΥ με έμφαση στον συμμετοχικό σχεδιασμό και τις κοινωνικές πτυχές των ΤΠΕ.

Αναλυτικό βιογραφικο σημείωμα ΕΔΩ

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πολυμεσικο υλικο